duminică, 19 februarie 2017

Iradierea prin telefonia mobilaTelefonia mobila

     Să presupunem că eu vă apelez pe dvs., utilizând telefonia mobilă (TM) ; aparatul emite între 1,9 – 3 GHz (Giga Herzi), ca să conecteze antena de TM, iar aceasta pe dvs. 1,9 – 3 GHz, înseamnă că TM emite între... 1.900.000.000 şi 3.000.000.000 de vibraţii / secundă, vibraţii care trec prin fiecare celulă a corpului meu / dvs., dar mai ales a capului / craniului / creierului meu ;
- dacă fac cum e corect şi vă contactez aşa cum o să vă indic în continuare, am posibilitatea de a ¯ iradierea „încasată” cu cca. 50%. Dar ea tot este ENORMĂ ! Ce înseamnă asta ? Ţin în mână aparatul de TM şi în faţa mea, la o distanţă de > 40 cm de corp / cap vă apelez şi când am văzut că aţi răspuns, abia atunci îl pun la ureche !
- însă DACĂ îl ţin la ureche să ţârâie, până când dvs. răspundeţi, îmi prăjesc efectiv creierul, dar si organele de vecinatate ! De unde am preluat “obiceiul” de a ţine la ureche TM în timp ce acesta sună ? De la “înaintaşul” său (telefonul fix), care are bobină de inducţie şi NU iradiază, însă TM când apelează pe cineva, CHIAR ATUNCI este vârful său de sarcină, căci trebuie să conecteze antena de TM, iar HALUL de iradiere este MAXIM !!!
- pe de altă parte, să presupunem că eu vă apelez pe dvs. şi după ce aţi răspuns, abia atunci pun TM la ureche. Nu uitaţi că bolta craniană, adică oasele parietale şi cele temporale, au o formă de... antenă parabolică, cu concavitatea în jos, care vor concentra undele în baza gâtului (adică în glanda tiroidă), în sâni, în vârful plămânilor şi în stern = zonele cele mai afectate după creier. ATENŢIE MARE la... stern !!! În stern se produce cea mai mare cantitate de globule albe (soldaţi ai corpului, care ar trebui să distrugă microbii, virusurile, ciupercile şi celulele canceroase care ne atacă zilnic). Însă după o convorbire, cca. 1 oră, globulele albe sunt efectiv buimace, din cauză că au fost “zgâlţâite” de... 2-3 miliarde de ori/secunda ! După o oră îşi revin, acestea caută să identifice iar agresorii, însă... IAR sună... TM ; şi tot asa ! Şi să ne mai mirăm că imunitatea ajunge să fie praf, că răcim mult mai repede, ne doare repetat capul + că riscăm sa facem.... CANCER ?!?
- să luăm şi situaţia inversă : să presupunem că mă apelaţi dvs. pe mine ! Eu, ca bărbat, ţin TM în buzunarul de la pantaloni. Dacă mă găsesc cumva şi lângă o şosea cu trafic intens şi nu aud TM care începe să-mi sune, ci îmi dau seama de asta abia tardiv, deoarece acesta era pus şi „pe vibraţii”. Până îl aud, duc mâna la buzunar, îl scot şi duc TM la ureche, toată zona bazinului meu a fost iradiată drastic. Aşa azi, aşa mâine, aşa 10 ani... Dar NU CUMVA sa uitati ca oasele bazinului sint a II-a MARE sursa de globule albe pentru organism DUPA stern şi am facut praf şi această zonă !
- sunt femei / fete care prin intermediul unui şnur rezistent în jurul gâtului au fixat TM, iar acest aparat atârnă peste îmbrăcăminte la nivelul sânilor. Ei bine, iradierea la acest nivel este substanţială !!!
- să nu cumva să uitaţi că iradierea este cumulativă, deci se... sumează orice doză încasată !!!
- da, TM obisnuite iradiază zdravăn, însă şi mai serios iradiază TM cu internet pe ele (cele sofisticate şi „cu pretenţii”), dar cel mai mult iradiază stick-urile („wirelles”) de conectare a PC-urilor si laptop-urilor la internet ;
- o mamă care-şi alăptează bebeluşul la sân NU va vorbi (în neştiire) la TM, căci craniul său concentrează undele fix în capul bebeluşului, care suge liniştit la sân, îl irită pe cel mic, dar mai presus de toate, acesta riscă să facă un cancer cerebral !!!

- de > 7 ani există deja o DIRECTIVĂ comună a UE şi a OMS care stipulează următoarele :
a) persoanele cu cancer NU (mai) au ce vorbi la TM, încă cel puţin 6 luni după ce se vindecă
b) persoanele care NU au cancer şi vor SĂ NU facă cancer vor vorbi la TM cel mult 30 minute/zi (deci NU “per convorbire”)
c) copiii < 14 ani, NU au ce vorbi la TM, căci au un risc MAJOR de a face cancer de iradiere !!!
(adaug eu : o persoană cu scleroză în plăci sau afecţiuni tiroidiene NU va vorbi la TM, iar tot ce depăşeşte 5 minute de convorbire la TM = bârfă !)

- foloşiţi TM, căci suntem în secolul XXI, însă MARE ATENŢIE la durata convorbirilor cumulată (însumată) pe parcursul zilei !!! Vorbiţi la telefonul fix CU FIR până nu mai puteţi, căci acela are bobină de inducţie şi NU vă iradiază !!!
- vreţi să lucraţi la un laptop ? Nu aveţi decât ! Însă laptop-ul se ţine pe o măsuţă sau pe un scaun înaintea dvs. şi nu “în braţe”, căci altfel vă iradiază crunt !
- vreţi să staţi pe net la PC ? Staţi pe net ! Însă evitaţi stick-urile de net “prin unde” de la marii operatori de TM, căci vă iradiază dur, ci folosiţi DOAR internetul “prin fir” !!!
- evitaţi să aveţi antene Wirelles în camera în care dormiţi sau/şi în camera unde vă petreceţi cea mai mare parte din zi. Antena Wirelles NU va fi în camera copiilor, că-i “ rupe” !!! Ca exemplu : luaţi o planta de ghiveci şi ţineţi-o 3 zile la 10 cm de o antena Wirelles şi să vedeţi ce se va întâmpla cu ea ! (se va usca !)
- evitaţi să locuiţi în blocurile care au montate pe ele antene de TM. Cei care locuiesc la ultimul etaj sunt crâncen iradiaţi, riscând să facă toţi cancer, ceilalţi de la etajele inferioare au şi ei risc de cancer, însă în tot blocul acela, nervozitatea, iritabilitatea, comportamentul agresiv şi frecvenţa bolilor psihice este semnificativ mai mare decât în alte blocuri pe care nu sunt montate antene de TM
- căutaţi să locuiţi / staţi la > 150 m în linie dreaptă de o antenă de TM !
- căutaţi să locuiţi / staţi la > 100 m în linie dreaptă de firele de înaltă tensiune ! NU iradiază, dar interferează prin câmpul magnetic generat de fire, câmpul magnetic al creierului şi pot determina şi acestea cresterea nervozităţii, a iritabilităţii, a comportamentul agresiv şi a frecvenţei bolilor psihice

E bine sa stiti ca :
- in urma cu citeva zile am fost si eu sa-mi platesc Cablul TV la RomTelekom. Stind la coada, mi-au "zburat" ochii pe niste telefoane mobile expuse in sediul RomTelekom
- primul telefon expus era un IPhone 7, apoi un Sony XPeria XZ, apoi un Huawei (ultimul tip), apoi un HTC (de ultima generatie) si in cele din urma un Samsung S7 edge (adica “mama” / virful telefoanelor mobile actuale), adica cele mai bune telefoane ale momentului
- tot uitindu-ma eu la caracteristici, mi-au fugit ochii si la gradul de iradiere al acestor telefoane ; foarte interesant : la IPhone erau 0,98 sar, la Sony si la Huawei intre 40-60 sar, iar Samsung : 0,23 sar
- stiti ce inseamna asta ? ...ca un Samsung S7 edge iradiaza de > 4 ori mai putin decit un IPhone 7
- stiind ca unii dintre dvs. sinteti din celalalt "partid" fata de mine (dvs. cu IPhone, eu cu Samsung) m-am gindit sa va spun de acest lucru privind si sanatatea dvs. (problema iradierii) prin telefonia mobila, numai prin simplul fapt ca aveti un anumit telefon sau un altul. Eu insa va respect optiunea si alegerea dvs., chiar daca aceasta se numeste IPhone
- e bine sa stiti de-asemenea ca : un telefon Samsung de aceeasi generatie cu un IPhone, il "bate" pe acesta din urma cam la orice : pret, capacitatea bateriei + cit tine aceasta, camera foto, memorie RAM, numar de aplicatii, cum se misca (viteza de reactie), sistemele de securitate ale telefonului, iar la cele de mai sus am mai adaugat si IRADIEREA, problema serioasa de sanatate cu "bataie" lunga !

(Sotia mea are un Samsung S5 deja de 2 ani si INCA incarca bateria la 3-4 zile + face niste poze cu camera sa de 16 MP mai bune adesea ca... originalul. Si asta de-acum 2 ani il bate pe ultimul IPhone 7 ! Ce sa va spun insa de ultimul Samsung S7 edge ? N-are rost sa comentez !)

Prima confirmare stiintifica : Telefoanele mobile te pot imbolnavi de cancer. Sfaturile specialistilor

Daca inainte existau doar banuieli, de acum e oficial: telefoanele mobile ne pot imbolnavi de cancer cerebral. Confirmarea vine din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii care a facut publica aceasta concluzie.
Riscul imbolnavirii de cancer, recunoscut pentru prima oara de OMS
Este pentru prima data cand o institutie de asemenea calibru recunoaste riscul la care suntem supusi cand folosim astfel de aparate.
30 de specialisti OMS din 14 tari au analizat timp de opt zile la Lyon toate studiile facute vreodata pe tema efectului nociv al telefoanelor mobile.
"Dovezile, care continua sa se acumuleze, sunt destul de solide pentru a spune ca folosirea telefonului mobil poate duce la aparitia cancerului". Aceasta este concluzia expertilor.
 Este vorba despre un risc sporit de gliom, o forma de cancer cerebral. Mai precis, riscul a crescut cu 40% la persoanele care au vorbit in medie 30 de minute pe zi la mobil. Pentru alte forme ale bolii, nu exista inca suficiente dovezi. OMS include telefoanele mobile in aceeasi categorie de agenti cancerigeni din care fac parte DDT-ul si vaporii de benzina.
Cu alte cuvinte, nu exista suficiente studii pe termen lung care sa demonstreze ca radiatiile telefoanelor mobile nu au efecte adverse asupra oamenilor, dar exista suficiente date care arata o posibila legatura cu imbolnavirile de cancer. Asadar, a decis OMS, utilizatorii acestor tipuri de aparate ar trebui avertizati.
“Cea mai mare problema pe care o avem este ca numai dupa cateva decenii de expunere putem evalua consecintele celor mai multi factori din mediul inconjurator”, a declarat doctoral Keith Black, seful catedrei de neurologie al Centrului Medical Cedars-Sinai din Los Angeles.
Tipul radiatiilor emise de telefonul mobil se numesc non-ionizate. Nu sunt similare cu radiatiile emise la o radiografie, ci, mai degraba, cu cele emise de cuptoarele cu microunde, insa la o intensitate mai mica.
Radiatiile cuptoarelor cu microunde, in cel mai simplist mod, au aceleasi efecte asupra organismului ca si asupra alimentelor, adica “gatesc” creierul. Asadar, pe langa contributia la aparitia cancerului si tumorilor, pot avea efecte negative si asupra functiei cognitive a creierului, din moment ce tinem telefonul la ureche in zona lobilor temporali.
Doua recomandari OMS in folosirea telefoanelor mobile
"In asteptarea altor cercetari, este important sa ne luam masuri de precautie, precum folosirea de dispozitive hand-free sau comunicarea prin SMS-uri", sunt recomandarile OMS.
Vocile care indeamna la precautie atunci cand folosim telefoanele mobile
Agentia Europeana de Mediu a indemnat la efectuarea de mai multe studii, sustinand ca mobilele sunt la fel de periculoase ca fumatul, asbestul sau benzina cu plumb. Iar un membru proeminent al Universitatii de Pittsburg, care se ocupa cu studiul cancerului, a trimis un memo tuturor angajatilor, sfatuindu-i sa reduca folosirea telefonului mobil din cauza riscului de imbolnavire cu cancer.
"Cancerul, in particular cel la nivelul creierului, se dezvolta intr-un timp indelungat. Cred ca este o idee buna sa avertizam publicul ca expunerea indelungata la radiatiile emise de telefonul mobil poate produce cancer", a spus doctorul Henry Lai, profesor in bioenergie la Universitatea din Washington, care a studiat efectele produse de radiatii timp de 30 de ani.
In 2010, au fost facute publice si rezultatele celui mai mare studiu international despre legatura dintre cancer si telefoanele mobile. Acestea au aratat ca subiectii care au folosit mobilul timp de 10 sau mai multi ani au contibuit, din pacate, la dublarea ratei de gliom, un tip de tumora la nivelul creierului. Pana in prezent insa, nu a fost efectuat niciun studiu pe termen lung asupra efectelor radiatiilor emise de mobile asupra copiilor.
"Craniul si scalpul copiilor sunt mult mai subtiri. Asadar, radiatiile pot penetra mai adanc in creierul copiilor si a tinerilor. Celulele lor se inmultesc intr-un ritm mai alert, asa ca ca impactul radiatiilor poate fi mai mare", a mai explicat doctorul Black.
Reactia companiilor de telefonie mobila
Primele care au reactionat au fost companiile americane de telefonie mobila. Acestea au subliniat ca OMS considera cancerigene pana nu demult si legumele murate sau cafeaua, insa intre timp s-a razgandit. In plus, concluziile OMS cu privire la telefoanele mobile se bazeaza pe studii statistice care nu demonstreaza legatura dintre aceste aparate si cancer, spun companiile.
Producatorii de telefoane mobile isi avertizeaza totusi cumparatorii sa tina dispozitivele departe de corp.
Apple, spre exemplu, a scris in manualul de siguranta al iPhone 4 ca atunci cand sunt efectuate convorbiri sau sunt transmise date prin wireless, aparatul trebuie tinut "la cel putin 15 milimetri departare de corp".
Si compania Blackberry Bold isi avertizeaza clientii sa tina dispozitivul "la cel putin 25 de milimetri de corp cand telefonul transmite date".
Aproximativ cinci miliarde de oameni folosesc in prezent telefoane mobile, adica aproape trei sferturi din populatia planetei. Insa teama ca aparatele ar putea cauza cancer dateaza din anii '70, cand au aparut primele mobile, de marimea unui pantof. Tot de atunci, cercetatorii incearca sa descopere o legatura cu incidenta sporita a cancerului.
Sursa : http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/prima-confirmare-oficiala-a-oms-telefoanele-mobile-pot-cauza-cancer.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu